top of page
BioBasedFactory_strepen5.jpg

Waarom?

Als mensheid staan we op een belangrijk kruispunt; gaan we door met het consumeren van overzeese fossiele grondstoffen waarmee we onze planeet uitputten of schakelen we over naar een volledig natuurlijk alternatief vanuit de eigen regio met een lokale keten?


De BioBased factory werkt vezelrijke gewassen -geteeld in de eigen regio- op tot biobased halffabricaten die ingezet kunnen worden voor de bouw en logistiek.


Vezelrijke gewassen nemen tot 4 keer meer CO2 en stikstof op in vergelijking met een traditioneel bos en groeien 20-30 maal sneller dan bomen. Met het realiseren van de vezelrijke bioketen bieden we een nieuw verdienmodel voor de agrariër, herstellen we landschappen en bodems en geven we de biodiversiteit en omgevingskwaliteit een boost.  

De jaarlijkse oogst zorgt voor een constante aanvoer van biobased vezelgewassen als Sorghum, Olifantsgras en Industriële Hennep. De BioBased Factory zorgt ervoor dat deze oogst wordt opgewerkt. De halffabricaten kunnen uiteindelijk ingezet worden voor 50.000 toepassingen.

 

HOE
WAT
OVER
ONS
NIEUWS
bottom of page